Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsvergadering

woensdag 1 september 2021

21:00 - 22:30

Locatie
Gemeentehuis Joure
Voorzitter
G.H. de Vries-Suierveld
Toelichting

De gemeenteraad is in bijzondere vergadering bijeen om een openbare bekendmaking te doen inzake de herbenoeming van burgemeester mr. F. Veenstra.

Uitzending

Agendapunten

De raadsvergadering van 1 september 2021 wordt fysiek gehouden in het gemeentehuis te Joure. De raadszaal is aangepast om te voldoen aan de voorschriften in verband met COVID-19. Door deze aanpassing is het echter niet mogelijk om op veilige wijze publiek te ontvangen. U kunt de vergadering live volgen via de uitzending op de website www.defryskemarren.nl/gemeenteraad.
De aanvangstijd is bij benadering en afhankelijk van de duur van de voorafgaande besloten raadsvergadering.

Op 1 december 2021 loopt de eerste ambtstermijn van mr. F. Veenstra als burgemeester van De Fryske Marren af. De burgemeester heeft aangegeven dat hij voor herbenoeming in aanmerking wil komen. Een burgemeester wordt bij Koninklijk Besluit benoemd en herbenoemd, maar de gemeenteraad doet daarvoor een aanbeveling. Een vertrouwenscommissie uit de raad bereidt deze aanbeveling van de gemeenteraad over een herbenoeming voor.

In een besloten vergadering op 1 september bespreekt de gemeenteraad het advies van de vertrouwenscommissie, en besluit daarover.
In deze openbare vergadering, die om 21.00 uur begint, vindt een kennisgeving van het besluit van de gemeenteraad plaats.

00:05:28 - 00:05:45 - Vice -voorzitter